Posibilitatea producerii unor accidente auto, printre cele mai mari îngrijorări ale românilor

În 2020, 58% dintre românii care au răspuns în cadrul unui studiu realizat de UNSAR – IRES spun că sunt îngrijorați de posibilitatea de producere a unui accident rutier, eveniment care le-ar putea afecta nu doar sănătatea, ci și situația financiară.

Astfel, accidentele auto, alături de incendii și îmbolnăvire, sunt cele mai mari iîngrijorări ale românilor care au răspuns la întrebarea „În ce măsură vă îngrijorează riscul producerii următoarelor evenimente nedorite care vă pot afecta situația financiară actuală?”.

„Lucrurile sunt îngrijorătoare, fapt evidențiat și de rezultatele Barometrului UNSAR – IRES, lansat în luna mai a.c., cu privire la percepția românilor vizavi de evenimentele nedorite care îi îngrijorează. Conform Barometrului, accidentele auto au ajuns cea de a treia cauză de îngrijorare a românilor (+ 1 poziție vs. 2019). În 2020, 58% dintre români au declarat că sunt îngrijorați de posibilitatea de producere a unui accident rutier, la fel de mult ca și îmbolnăvirile. Sunt cifre care ne spun că accidentele sunt o preocupare foarte importantă pentru noi toți”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Directorul General al UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, prezent în emisiunea Ora de Risc by XPRIMM.

Barometrul UNSAR-IRES a fost realizat în luna mai 2020 pe un eșantion de bază de 1.309 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani și pe un eșantion de screening de 2.555 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de +/-2,7% pentru eșantionul de bază și de +/-2% pentru eșantionul de screening.

Amintim că România ocupă prima poziție în clasamentul european privind rata deceselor pe șosele și în anul 2019, cu 96 de morți la un milion de locuitori, la același nivel ca în anul precedent și cu mult peste media UE care a fost de 51 de decese la un milion de locuitori.

De asemeni, România are piața de asigurări auto cu cea mai mare rată a daunei din Europa Centrală și de Est.

Pe lângă propriile demersuri de siguranță rutieră, UNSAR este și susținător al companiei FII TREAZ LA VOLAN!, inițiate de APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, care anul acesta atrage atenția șoferilor asupra pericolelor agresivității la volan, dar și asupra necesității de a fi mai politicoși în trafic.

Deși reprezintă un risc greu cuantificabil în cifre, agresivitatea la volan crește semnificativ riscul producerii de accidente rutiere, alături de factori precum oboseală, neatenție, alcool sau lipsa de experiență. Tocmai de aceea, în 2020, campania națională de siguranță și prevenție rutieră FII TREAZ LA VOLAN! a devenit FII CALM LA VOLAN!, având ca obiective să atragă atenția asupra pericolului agresivității la volan și să contribuie la reducerea agresivității din trafic. Aceasta se desfășoară în perioada 15 iulie – 30 septembrie a.c.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.roFacebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

Sursa: 1asig.ro

Share this:

Lasă un răspuns

Follow by Email
YouTube