RAR lansează un serviciu de verificare a istoricului de daune auto
Registrul Auto Român (RAR) a lansat un serviciu online prin care prezintă istoricul de daune. Mai exact, pot fi verificate, contra cost, informații despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României.
Tariful este de 35 de lei și se achită online, conform anunțului.
„Acest lucru este posibil prin intermediul aplicației Istoric Vehicul, disponibilă pe site-ul oficial al instituției, www.rarom.ro, iar pentru a accesa aplicația, clienții trebuie să introducă seria de caroserie/șasiu și o adresă de e-mail validă”, precizeaza RAR.
În situația în care clientul dorește să obțina istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecționat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Potrivit documentului RAR, emailul conține zona de avarii, inclusiv poziționarea acestora pe un vehicul – machetă, intervalul valorii devizului de reparație, intervalul indicației odometrului la data întocmirii devizului, dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic și dacă au fost afectate principalele elemente de siguranță sau din structura de rezistență.
Conform ASF, daunele auto au crescut semnificativ în 2019. Pe segmentul CASCO, asiguratorii au achitat un volum al indemnizațiilor brute plătite de aproape 1,72 miliarde de lei, cu circa 20% mai mult față de anul 2018. Și pe segmentul RCA daunele au depășit 3 miliarde de lei, în creștere cu aproximativ 14%.
Totodată, rata combinată a fost de 122,11% pe CASCO și de 116,60% pe RCA.
Pe de altă parte, potrivit ASF, piața asigurărilor din România a însumat aproximativ 11 miliarde de lei, în creștere cu peste 8% față de valoarea înregistrată în anul 2018, se arată în raportul oficial publicat de ASF. În același timp, valoarea totală a despăgubirilor achitate de companii a avansat cu 14,5%, la 6,8 miliarde de lei. Valoarea primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări generale a crescut cu 8,5% în anul 2019 comparativ cu anul precedent, în timp ce valoarea subscrierilor pentru activitatea de asigurări de viață a înregistrat o creștere de 7,3%.
Sursa: 1asig.ro